Brandweer Koudum 1e bij brandweerwedstrijden

OOSTERWOLDE – Bij de provinciale brandweerwedstrijden in de klasse TAS-HD tijdens de 112-dag in Oosterwolde heeft de brandweer van Koudum de eerste plaats behaald.

Elf teams deden mee aan de wedstrijden die dit jaar georganiseerd werden door de brandweer Oosterwolde. Bij de plaatselijke voetbalvereniging werd een brand in scene gezet. Een traumahelikopter had een noodlanding op het dak van de sportkantine gemaakt en was daarna in brand gevlogen. Er waren twee slachtoffers gevallen, waaronder de piloot van de helikopter. De taak van de deelnemende ploegen was het bestrijden van de brand van en het redden van twee slachtoffers. Dit alles werd beoordeeld door een jury.

De brandweer van Koudum behaald de meeste punten en werd eerste, Tytsjerksteradiel tweede en Heerenveen derde. Deze drie korpsen gaan door naar de gewestelijke wedstrijden.

[b]Aanvullingen en foto’s volgen op dit bericht![/b]