Mishandeling van voorbijganger

APPELSCHA – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige man uit Appelscha en een 24-jarige man uit Oosterwolde aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen personen.

Rond 03.00 uur liep een 34-jarige man uit Appelscha over de Teunis Geessienweg en zag op de hoek van de straat dat een auto in de berm vastzat. In het voertuig zaten twee personen. Er werd zeer veel gas gegeven waaruit bleek dat het niet lukte uit de berm te komen. De 34-jarige gaf bij de jongens aan dat het zo niet ging lukken. Beide heren waren kennelijk daar niet van gediend waarna de man meerdere klappen van beide mannen moest incasseren. Het slachtoffer wist te vluchten waarna de politie werd gealarmeerd.

De aangifte werd opgenomen waarbij het slachtoffer een goed signalement van de daders en het voertuig kon geven. Op basis daarvan werd door diverse politie-eenheden uitgekeken naar het voertuig in de omgeving van Appelscha en Oosterwolde. Door het achterhalen van gegevens werd poolshoogte genomen bij de woning van de verdachte uit Oosterwolde. Aan de Dorpsrichterstraat trof de politie de 24-jarige aan. De man uit Appelscha had zich in de achtertuin van de woning verstopt. Sporen in de sneeuw verraden zijn verstopplek waarna ook hij werd aangehouden.

Beide werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werden zij zaterdagmiddag heengezonden. Er werd proces-verbaal opgemaakt.