Hoger beroep zaak Ooms van start

HAULERWIJK – Bij het gerechtshof in Leeuwarden is zojuist het hoger beroep in de moordzaak van Marinus Ooms van start gegaan. Bijna vijf jaar nadat de Haulerwijker in zijn slaapkamer werd doodgestoken, worden de drie verdachten door het gerechtshof aan de tand gevoeld. Het Hof heeft er drie dagen voor uit getrokken. De drie verdachten zijn door de rechtbank eerder veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van 10, 15 en 18 jaar.
De advocaat van hoofdverdachte Reggy K., die tot 18 jaar cel is veroordeeld, komt pas vrijdag aan de beurt. De zaak wordt vanaf de publieke tribune door vijftien mensen gevolgd. Als eerste wordt het beroep van verdachte M.K. behandeld, die 15 jaar celstraf kreeg voor betrokkenheid bij de moord op Ooms. Hij is eerder tot dertig maanden cel veroordeeld wegens een overval waarbij hij zelf 17 messteken opliep