Inbraakgolf overspoelt Ooststellingwerf

OOSTERWOLDE – Er wordt de laatste tijd veel ingebroken in Ooststellingwerf. Naar aanleiding van de inbraakgolf zijn politie en gemeente met elkaar in gesprek over een gezamenlijke aanpak van de inbraken.
In vergelijking met andere jaren is het aantal woninginsluipingen verdubbeld, zegt Ton van der Heide, groepschef politie Ooststellingwerf . Anders zijn het er zo’n tien inbraken per week in de hele gemeente, nu ligt dat getal op zo’n twintig. De actie die de politie en gemeente gaan houden, zal voornamelijk met preventie te maken hebben. We willen mensen er van doordringen dat ze zelf inbraken kunnen voorkomen. Mensen moeten het dieven niet gemakkelijk maken. De tijd is voorbij dat ramen en deuren veilig open kunnen blijven staan, zegt Van der Heide.