OOSTERWOLDE – Zaterdagmorgen omstreeks 10.45 uur vond er op de Weperpolder (N919) tussen Oosterwolde en Veenhuizen een verkeersongeval plaats waarbij twee personen zwaar gewond raakten. Een 26-jarige man uit Harkstede reed in het gezelschap van een groep motorrijders. Op de Weperpolder sloegen de motorrijders af de Fochterlooerveenweg op. De motorrijdster voor de 26-jarige kon nog voor een tegemoetkomende personenauto afslaan. De man uit Harkstede had deze auto vermoedelijk niet gezien en sloeg linksaf terwijl dit niet meer kon, met een aanrijding tot gevolg.

De 28-jarige automobilist uit Assen belandde met zijn auto in de sloot. De motorrijder kwam op de grond terecht en zijn voertuig schoot tot 50 meter door. Met ernstig letsel, waaronder vermoedelijk meerdere botbreuken, is de 26-jarige overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De bestuurder van de auto werd met rugletsel per ambulance overgebracht naar hetzelfde ziekenhuis.

De Verkeersongevalsanalyse kwam ter plaatse en heeft een onderzoek ingesteld. Een bergingsbedrijf heeft beide voertuigen geborgen.