EEN WEST – Donderdagavond omstreeks 18.05 uur vond er in Een West op de kruising van de N979 met de Schansweg en de Bakkeveenseweg een ongeval plaats. De brandweer van Haulerwijk werd allereerst gealarmeerd voor een eenzijdig ongeval. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dit niet het geval.

Uit verklaring aan de politie, bleek dat een echtpaar uit Kootstertille de Bakkeveenseweg wilde opgaan, de achteropkomende bestuurder sloeg met zijn auto rechtsaf. Echter de bestuurder van de rode Mazda die hier weer achter zat wilde de rechts afslaande bestelauto inhalen maar zag de voorgesorteerde auto van het echtpaar over het hoofd met de aanrijding als gevolg. De blauwe Mitsubishi van het echtpaar is door de impact 180 graden gedraaid.

De vrouw is door het ambulance personeel uit het voertuig gehaald en gecontroleerd in de ambulance net als haar man. Gelukkig vielen de verwondingen van alle betrokkenen mee en hoefde ze zich niet voor behandeling naar het ziekenhuis. De verkeersongevallen analyse van de politie Drenthe heeft onderzoek gedaan naar de toedracht. Beide voertuigen werd door Berger Dorenbos uit Norg geborgen.