Brandmelding blijkt opstoken installatie grasdrogerij

OOSTERWOLDE – Maandagavond omstreeks 19.45 uur werd het brandweerkorps van Oldeberkoop gealarmeerd voor een brand aan de Buterheideveld in Makkinga. Een brandweerauto van het korps van Oosterwolde die onderweg naar Elsloo was voor een oefening en in Makkinga reed ging ook richting de Buterheideveld.

Ter plaatse bleek het adres waar brand zou woeden op de Drie Tolhekken in Oosterwolde te zijn. Mensen hadden vonken uit de fabriek van de grasdrogerij zien komen en de brandweer gewaarschuwd. Van brand bleek geen sprake, de drogerij die op kolen draait was volop in bedrijf, hierdoor kwamen er enkele vonken uit de schoorsteen van de oven.

Het brandweerkorps van Oldeberkoop kwam dan ook niet meer ter plaatse. De brandweerlieden uit Oosterwolde vervolgden hun weg richting de oefening.