Man die op motoragent inreed aangehouden

OOSTERWOLDE/ASSEN – De politie heeft dinsdagmiddag een 24-jarige man uit Assen aangehouden voor poging doodslag op een politieagent en het plegen van diverse diefstallen.

Donderdagavond 4 januari jongstleden zagen agenten de man in Oosterwolde in zijn auto zitten. Het was de agenten bekend dat de man kon worden aangehouden voor diverse diefstallen. Bij het zien van de agenten ging de automobilist er echter vandoor. Dit resulteerde in een achtervolging waarbij de man weigerde te stoppen. Uiteindelijk zag de man kans bij Oldeholtpade de oprit van de A32 te nemen. Een motoragent reed op dat moment achter de bestuurder. Ineens zette de automobilist de auto in zijn achteruit en probeerde op de motoragent in te rijden. Dat mislukt, maar de motoragent kwam wel ten val. Hij loste twee schoten. Uiteindelijk werd uit veiligheidsoverwegingen besloten de achtervolging te staken.

[b]Identiteit bekend[/b]
De identiteit van de verdachte was bekend en de politie startte direct een onderzoek. Na een gedegen rechercheonderzoek lukte het de politie om de man te traceren. Hij kon dinsdagmiddag in zijn woonplaats worden aangehouden. Hij werd voor verhoor ingesloten in het cellencomplex in Fryslân.

De 24-jarige verdachte werd afgelopen dagen uitgebreid verhoord voor de poging doodslag en de diverse diefstallen. Morgen zal de Assenaar voor de rechter-commissaris worden geleid. Die zal beslissen of de verdachte, die als veelpleger te boek staat, vast blijft zitten.

Het onderzoek is nog niet volledig afgerond. De politie zal het dossiers opmaken en inleveren bij het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist wat met de verdachte gaat gebeuren.