Man zwaargewond bij ongeval met tractor in Jubbega

JUBBEGA – De politie onderzoekt een ongeval met een tractor aan de P. W. Janssenweg in Jubbega, waarbij een 63-jarige inwoner van Jubbega gewond raakte.

Een buurtbewoner zag zondagmiddag een tractor rondjes door een weiland rijden. Aangezien er niemand op de tractor zat, trok dit de aandacht van de buurtbewoner. De man wist het landbouwvoertuig tot stilstand te brengen. Hij liep vervolgens naar de plek waar normaliter de tractor geparkeerd stond. Daar vond hij de 63-jarige man. Het slachtoffer was zwaar gewond.

De traumahelikopter, twee ambulances en meerdere eenheden van de politie kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd gestabiliseerd en vervolgens per traumahelikopter overgevlogen naar het UMCG in Groningen. Bureau Verkeersongevalsanalyse onderzoekt het ongeval.