Inwoner Ravenswoud vind gestolen boot terug via internet

VEENWOUDEN – Een 45-jarige inwoner van Ravenswoud heeft zijn op 14 juli gestolen rubberboot terug dankzij een zoektocht op verkoopsites. De man zag de boot op een site te koop staan in Veenwouden, maakte een afspraak en informeerde de politie. Deze arresteerde de verkoper, een 20-jarige man.

De rubberboot met buitenboordmotor werd in de nacht van 14 op 15 juli gestolen uit een kanaaltje in Veenwouden. De dieven knipten de ketting door waarmee het vaartuig aan een boom vastzat.

De eigenaar zag afgelopen weekend zijn boot op een verkoopsite op internet staan. Bij een bezoek dinsdag aan de verkoper in Veenwouden werd hem verteld dat deze het vaartuig drie jaar terug nieuw in Drachten had gekocht. Nadat de 45-jarige had gezegd nog even over de koop te willen nadenken, belde hij de politie. Ook tegenover de politie beweerde de 20-jarige verkoper in eerste instantie dat hij de boot nieuw had gekocht. Nadat hij was aangehouden, gaf de man toe dat hij de boot medio juli van een bekende had gekocht. Tegen hem is proces-verbaal wegens heling opgemaakt. De boot is bij de echte eigenaar terug. De politie doet verder onderzoek naar de diefstal.