Zeven aanhoudingen in onderzoek naar drugshandel

OOSTERWOLDE – De politie heeft maandag zeven verdachten aangehouden in een onderzoek naar drugshandel in Oosterwolde. Enige tijd geleden was er bij de politie informatie binnengekomen dat een 47-jarige man uit Wijnjewoude en een 53-jarige man zonder vaste verblijfplaats zouden handelen in drugs. Hierop is er een onderzoek gestart. Dit heeft geresulteerd in 7 aanhoudingen maandag.

Aanhoudingen in Donkerbroek en Oosterwolde
Maandag zijn er in Donkerbroek een 41-jarige man uit Oosterwolde en een 45-jarige man uit Makkinga aangehouden die in het bezit waren van harddrugs. Zij hadden kort daarvoor drugs afgenomen van de twee hoofdverdachten. Later die dag troffen de agenten de hoofdverdachten bij een woning aan de Hooge Esch in Oosterwolde. Buiten de woning zijn de twee hoofdverdachten aangehouden. In de woning zijn drie mannen van 41, 50 en 62 jaar uit Oosterwolde en Appelscha aangehouden. Zij hadden net drugs gekocht van de hoofdverdachten. Alle afnemers zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De twee hoofdverdachten zitten nog vast.

Huiszoekingen
In totaal zijn er 15 bolletjes met vermoedelijk cocaïne en heroïne aangetroffen, 10 bij de twee hoofdverdachten en de overige 5 bij de verschillende afnemers. Daarnaast is er een geldbedrag dat de hoofdverdachten bij zich hadden in beslag genomen, evenals de auto waarin de twee reden. Ook zijn er zoekingen gedaan in twee woningen in Wijnjewoude. Daar is niets in beslag genomen.

Aanpak drugsoverlast
Bestrijding van de lokale handel in harddrugs heeft de volle aandacht van de politie. De politie pakt elke plaats aan waar wordt gedeald. Het gebruik van drugs leidt namelijk tot meer criminaliteit en heeft schadelijke effecten voor de volksgezondheid.

Bel met de politie (0900-8844) als u vermoedt dat er in uw buurt of wijk wordt gehandeld in drugs. Want de politie kan de drugsbestrijding niet alleen doen en heeft uw hulp nodig. Kijk hier voor meer informatie over dit onderwerp.