Brandweer Appelscha gealarmeerd voor een schuurbrand in Appelscha

APPELSCHA – Vrijdagnacht omstreeks 00:30 uur werd de brandweer van Appelscha gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Industrieweg in Appelscha. Eenmaal ter plaatse was er sprake van hevige rookontwikkeling aan de achterzijde van het gebouw. In dit gebouw was een houtopslag gevestigd en een ruimte waar zaagsel wordt opgeslagen uit de nabij gelegen zagerij. In deze ruimte werd met behulp van een warmtebeeldcamera de vuurhaard gelokaliseerd die rondom een compressor woede. De brandweer heeft de de compressor gekoeld en de vuurhaard geblust. Omdat niet zeker was of de brand was ontstaan door oververhitting van de compressor gaat de technische recherche onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Later in de nacht rond 04:15 uur werd het korps van Appelscha wederom gealarmeerd om een nacontrole uit te voeren bij het gebouw. Hierbij werd het buizensysteem van de afzuiging uit elkaar gehaald en werden de laatste vuurresten geblust.