Update: Gijzeling man in café in Appelscha, persoon aangehouden

APPELSCHA – Vrijdagavond omstreeks 22.00 uur is in Appelscha in een café op de Boerestreek een man in gijzeling genomen. Een nog onbekende man zou in het café met een pistool hebben gezwaaid en de overige bezoekers verzocht hebben het pand te verlaten. Wat de reden is van de gijzeling is momenteel niet bekend. De politie is in grote getale naar Appelscha gekomen. De omgeving rond de Boerestreek is ruim afgezet. De gegijzelde barman zou rond middernacht zijn vrijgelaten. Rond 00.15 uur viel een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies het café aan de Boerestreek binnen. In het pand werd de verdachte aangehouden. De verdachte werd na zijn aanhouding overgebracht naar het cellencomplex in Leeuwarden. Bij de gijzeling raakte niemand gewond.

Appelscha – De politie heeft vrijdagavond een 48-jarige man uit Appelscha aangehouden in een café aan de Boerestreek. Hij had enige tijd de aanwezige 53-jarige bareigenaar gegijzeld. De man was rond kwart voor tien ’s avonds het café binnen gekomen. Hij toonde een vuurwapen en stuurde alle aanwezigen naar buiten, op de bareigenaar na. Na de meldingen zijn meerdere politie-eenheden naar de Boerestreek gegaan. De directe omgeving werd afgezet. Er is meerdere keren contact met de verdachte geweest. Uiteindelijk stemde hij er rond middernacht in toe om de bareigenaar naar buiten te laten gaan. Daarna kwam ook de verdachte naar buiten en hij kon worden aangehouden. In het pand werd een gaspistool aangetroffen. De verdachte, die een verwarde indruk maakte, is voor een nader onderzoek naar het bureau gebracht. Het pistool is in beslag genomen.