Schuur en auto beschadigd door brand in Donkerbroek

DONKERBROEK – Nieuwjaarsdag even na 20.15 uur werd het brandweerkorps van Oosterwolde gealarmeerd voor een containerbrand bij een steunpunt van de provincie Frysl├ón aan de Fruitier de Talmaweg in Donkerbroek. Op het steunpunt stond een container, welke onder het dak van een open schuur stond, in de brand. Tevens waren door de brand die inmiddels al fors was de schuur en materieel waaronder een auto al aangestraald.

Door snel optreden van de brandweer kon worden voorkomen dat de schuur en het materieel in de schuur in vlammen op gingen. Ook de auto en een geparkeerde vrachtauto konden behouden blijven. De schuur raakte net als de auto door de brand ernstig beschadigd. De brand is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan in een schakelkast waarna deze is overgeslagen naar een kunststof container.