Meerdere gewonden na frontale aanrijding op de Vaart Zuidzijde in Appelscha

APPELSCHA – Woensdagmorgen omstreeks 08:00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Vaart Zuidzijde in Appelscha. Eenmaal ter plaatse bleken drie voertuigen met elkaar in botsing te zijn gekomen. De bestuurster van de donkergrijze auto zat bekneld en moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. De bestuurder van de lichtgrijze auto zat niet bekneld maar raakte wel gewond. De slachtoffers werden na stabilisatie overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. De bestuurder van de blauwe auto kwam met de schrik vrij. De verkeersongevallen analyse van de politie is ter plaatse gekomen voor het sporenonderzoek. Volgens getuige werd het ongeval veroorzaakt door een inhaalactie. De Vaart Zuidzijde was tijdens het ongeval afgesloten voor al het verkeer. De weggebruikers en enkele bussen liepen hierbij vertraging op. De Vaart Zuidzijde kon rond 10:40 uur worden vrijgegeven.