Politie haalt chauffeur met belastingschuld van de weg

MAKKINGA – vrijdagmiddag zagen agenten op de N351 ter hoogte van Makkinga een beladen vrachtwagencombinatie rijden waarvan de technische staat zichtbaar vraagtekens opriep. Bij navraag bleek dat de aanhanger al bijna 2 jaar niet meer APK-gekeurd was en de motorwagen al bijna een jaar niet meer. Vrachtwagens en aanhangers moeten elk jaar APK-gekeurd worden. Na staandehouding bleek dat de tachograaf in het geheel niet meer werkte en ook al 3 jaar niet meer geijkt was. Een tachograaf moet om de 2 jaar geijkt worden. De begeleidingsbrief (vrachtbrief bij afvaltransporten) was niet correct ingevuld.

De chauffeur (tevens eigenaar van de combinatie) beschikte niet over code 95 (vakbekwaamheid) en bleek een dusdanige belastingschuld te hebben dat de combinatie door de belastingdienst in beslag is genomen en is afgesleept. Voor de eerdergenoemde feiten zal proces-verbaal dan wel boeterapport worden opgemaakt.