Bestuurster met de schrik vrij na ongeval op de Bovenweg in Donkerbroek

DONKERBROEK – Zaterdagavond omstreeks 18:55 uur werd de brandweer van Haulerwijk gealarmeerd om het wegdek aan de Bovenweg in Donkerbroek te gaan reinigen. Eenmaal ter plaatse had de politie assistentie gevraagd omdat er eerder op de avond een ongeval had plaatsgevonden. Een bestuurster komende vanaf Donkerbroek reed in de richting van Haule over de Herenweg toen ze in de bocht ter hoogte van de Bovenweg door de gladheid van de weg raakte en tot stilstand kwam in een tuin van een woning. De bestuurster kwam gelukkig met de schrik vrij. De veroorzaker van de lekkage had al diverse kilo,s zand over het spoor verspreid maar dit bleek niet te helpen. De ter plaatse gekomen brandweerlieden hebben circa 1 kilometer wegdek gereinigd omdat hier een aanzienlijke hoeveelheid hydraulische vloeistof op terecht gekomen was en dit de verkeersveiligheid in gevaar bracht.