Uitslaande brand verwoest schuur bij eetcafé Oud Duinenzathe

APPELSCHA – Zondagmorgen omstreeks 03:40 uur werd de brandweer van Appelscha gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Boerestreek in Appelscha. Eenmaal ter plaatse was de brand reeds uitslaand en dreigde de brand over te slaan naar het aangrenzende restaurant Oud Duinenzathe. Hierop werd er opgeschaald naar middelbrand en niet veel later naar grote brand om te zorgen dat er voldoende brandweerlieden aanwezig waren en om ervoor te zorgen dat er genoeg water beschikbaar was.

Met behulp van een ladderwagen werd een deel van het dak verwijderd om er zeker van te zijn dat de brand zich niet verder zou gaan uitbreiden. Rond 05:00 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nablussen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Volgens de politie is er mogelijk sprake van brandstichting, de politie heeft daarom de zaak in onderzoek.© Klaas de Groot – www.regioappelscha.nl