30 november 2021

Grote brand richt veel schade aan in een supermarkt in Wijnjewoude

WIJNJEWOUDE – Donderdagavond omstreeks 18:35 uur werd het brandweerkorps van Ureterp gealarmeerd voor een brand in een winkel aan de Merkebuorren in Wijnjewoude. Na enkele minuten werd er opgeschaald naar middelbrand en kort daarna naar grote brand waarop de korpsen van Jubbega, Drachten en Beetsterzwaag werden gealarmeerd. Eenmaal ter plaatse was de brand in de supermarkt reeds uitslaand en waren de rookwolken in de nabije omgeving te zien. Door de brand van buiten en binnen te bestrijden was de brand binnen enkele minuten grotendeels onder controle en kon de uitbereiding naar woningen en garages worden voorkomen. De brandweer had wel enige tijd nodig om te nablussen om er zeker van te zijn dat er geen verdere vuurhaarden meer aanwezig waren in het gebouw. De brand die woede in het opslaggedeelte van de supermarkt heeft forse rook en waterschade aangericht in de gehele supermarkt. De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. De Merkebuorren was tijdelijk afgesloten voor al het verkeer.