Persoon komt om het leven na schietincident in Nieuwehorne

NIEUWEHORNE – Donderdagmorgen omstreeks 10:20 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident op de Schoterlandseweg in Nieuwehorne. De ter plaatse gekomen agenten wilden ter plaatse hulpverlenen aan een persoon in een auto. De man reed weg en reed daarbij een agent aan. De andere agent kon de auto gelukkig ontwijken. Er ontstond een dusdanige situatie dat de agenten genoodzaakt waren om te schieten op het voertuig. Het voertuig kwam daarna tot stilstand tegen een woning en vloog in de brand. De brandweer van Nieuwehorne kwam ter plaatse om de brand te blussen. Ook werden diverse ambulances waaronder het mobiel medisch team gealarmeerd. De inzittende bleek dusdanig ernstig gewond dat de persoon ter plaatse is overleden aan zijn verwondingen. De agent is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft meteen een groot gebied afgezet en de Rijksrecherche zal onderzoek gaan verrichten rondom de woning.