Persoon raakt zwaargewond na aanrijding op de N919 bij Oosterwolde

OOSTERWOLDE – Donderdagavond omstreeks 20:20 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een eenzijdig verkeersongeval op de N919 tussen Oosterwolde en Veenhuizen. Eenmaal ter plaatse bleek de bestuurder van een Volkswagen de macht over het stuur te zijn verloren. Het voertuig raakte hierbij een boom en kwam op het nabijgelegen fietspad tot stilstand. De brandweerlieden van Haulerwijk en de ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer uit het zwaarbeschadigde voertuig bevrijd. De ambulancemedewerkers kregen bij de stabilisatie van het slachtoffer ondersteuning van het mobiel medisch team die per helikopter ter plaatse kwamen. Het slachtoffer is na stabilisatie onder begeleiding van een arts met spoed overgebracht naar het universitair medisch centrum in Groningen. Berger Tolman kwam ter plaatse om het zwaarbeschadigde voertuig te bergen. Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft de weg tijdelijk afgesloten voor het verkeer.