Brandweer rukt groot uit voor een boerderijbrand in Appelscha

APPELSCHA – Zondagavond omstreeks 19:45 uur werd de brandweer van Appelscha gealarmeerd voor een boerderijbrand aan de Nieuwe Vaart in Appelscha. De meldkamer schaalde direct op naar middelbrand omdat er in de schuur nog vee aanwezig was waarop de korpsen van Oosterwolde, Smilde en Vledder werden gealarmeerd. Eenmaal ter plaatse bleek er gelukkig geen vee meer aanwezig te zijn in de schuur. De brandweer van Appelscha had de brand die was ontstaan in een bult hooi snel onder controle. De brandweer van Oosterwolde, Smilde en Vledder konden al snel retour kazerne. Een persoon had bij de bluspoging dusdanig veel rook ingeademd dat er een ambulance ter plaatse kwam om de persoon na te kijken, vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn.