Grote brand verwoest korenveld in Oranje

ORANJE – Zondagmiddag omstreeks 13:30 uur werd de brandweer van Smilde gealarmeerd voor een buitenbrand bij Speelstad Oranje in Oranje. De meldkamer kreeg na enkele minuten meer info over de brand en een exacte locatie waarop is besloten om op te schalen naar middelbrand. Eenmaal ter plaatse bleek een groot gedeelte van een korenveld in de brand te staan aan de Zwarte weg in Oranje. De brand was dusdanig groot dat er is besloten om op te schalen naar Grote brand waarop de korpsen van Appelscha, Vries, Westerbork en Hoogeveen werden gealarmeerd. De brandweer kreeg tijdens het blussen hulp van boeren uit de omgeving die met ploegen en giertanks een stoplijn probeerde te maken zodat de brand zich niet kon uitbreiden. De brand was in de wijde omtrek te zien. De oorzaak van de brand is onbekend, mogelijk is een combine de oorzaak geweest, maar dat is niet met zekerheid te zeggen meld de brandweer.