18 september 2021

74 jarige automobilist overleden na ongeval op de N351 bij Oldeberkoop

OLDEBERKOOP – Maandagmorgen omstreeks 04:25 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto op de Bovenweg (N351) bij Oldeberkoop. Eenmaal ter plaatse bleek een bestelbusje in de flank te zijn geraakt door een vrachtwagencombinatie. Het bestelbusje belandde door de impact in een tuin van een woning. De hulpdiensten die snel ter plaatse waren konden het 74 jarige slachtoffer snel uit het voertuig bevrijden. Na langdurige behandeling in een ter plaatse gekomen ambulance is het 74 jarige slachtoffer uit de Gemeente Weststellingwerf alsnog komen te overlijden. De gealarmeerde traumahelikopter kon tijdens het aanvliegen weer terugkeren naar Eelde Airport. De verkeersongevallen analyse van de politie zal onderzoek doen naar de toedracht van de aanrijding. De Bovenweg (N351) was tijdens het onderzoek en bergingswerkzaamheden afgesloten voor het verkeer.