Bestuurder raakt ernstig gewond na aanrijding in Jubbega

JUBBEGA – Vrijdagavond omstreeks 18:20 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Gorredijksterweg in Jubbega. Eenmaal ter plaatse had er zich een aanrijding plaatsgevonden tussen een bestelbus en een tractor. De bestuurder van de bestelbus raakte bij de aanrijding zwaar gewond en zat langdurig bekneld in zijn zwaarbeschadigde voertuig. De ter plaatse gekomen ambulance medewerkers kregen bij de behandeling van het slachtoffer ondersteuning van het mobiel medisch team die met de Lifeliner 4 ter plaatse kwamen. Rond 19:10 uur was het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijd. Het slachtoffer werd na stabilisatie met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de tractor kwam met de schrik vrij. De verkeersongevallen analyse van de politie kwam ter plaatse om uitgebreid onderzoek te gaan verrichten naar de toedracht van de aanrijding. De weg was langdurig gestremd voor het verkeer.