Bestuurder aangehouden na ongeval in Fochteloo

FOCHTELOO – In de nacht van zaterdag op zondag werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding op het Zuideinde in Fochteloo. Eenmaal ter plaatse bleken twee voertuigen na een inhaalactie met elkaar in botsing te zijn gekomen. Beide voertuigen kwamen tot stilstand in een sloot. De inzittenden raakte ondanks de forse klap niet bekneld waarop de brandweer van Appelscha vroegtijdig afgemeld kon worden. De ambulancedienst heeft de inzittenden gecontroleerd op eventuele aanwezige verwondingen. De politie heeft de weg tijdens het ongeval afgesloten en een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de aanrijding. Hierbij werd bij beide bestuurders een blaastest afgenomen. Eén van de bestuurders blies hierbij een dusdanig hoog promillage dat de bestuurder is aangehouden en overgebracht is naar het bureau voor verder onderzoek. Berger Tolman kwam ter plaatse om de voertuigen te bergen.