Woensdag omstreeks 17.20 uur reed een 44-jarige automobilist uit Zevenhuizen over de N 351, de weg van Oosterwolde naar Makkinga. Ter hoogte van Olderberkoop werd de bestuurder geflitst. Hij was toen zo kwaad, dat hij zijn auto keerde en terugreed naar het flitsapparaat. Aan de andere zijde van de weg stond een auto met daarin een politieambtenaar, die daar aan het controleren was. De politieambtenaar stapte uit en de bestuurder stapte ook uit zijn auto. Er volgde een woordenwisseling. Tijdens deze woordenwisseling beledigde en bedreigde hij de politieman. Hiervoor kreeg de bestuurder een proces-verbaal. Later op de avond, toen de bestuurder weer terugkwam, was men nog steeds met de snelheidscontrole bezig. De verdachte stopte weer, stapte uit en had weer een woordenwisseling met de politieman. Hierbij bedreigde hij de politieman. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.