Politiedag Leek trekt ruim 25000 bezoekers

De Noordelijke Politiedag op het landgoed Nienoord is zeer druk bezocht. Direct nadat om 10.00 uur de poorten geopend werden, stroomden de bezoekers op het evenement af. Rond 15.00 uur is het aantal geschat tussen de 20.000 en 25.000. Omstreeks 15.30 uur kwamen nog steeds mensen de poorten binnen, zodat de verwachting is dat het totaal aantal bezoekers van de Noordelijke Politiedag de 25.000 ruim zal overschrijden.
De gasten, jong en oud, konden kennis maken met allerlei onderdelen van het politiewerk. Demonstraties van paarden, politiehonden en ME werden als vanouds zeer gewaardeerd. In de twee grote tenten, samen meer dan tweeduizend vierkante meter, waren vele stands ingericht die goed zijn bezocht. Daar omheen stonden vele voertuigen van politie, marechaussee, en andere diensten opgesteld.
De politie van Groningen, Friesland, Drenthe, de Koninklijke Marechaussee en het Jeugdpark Nienoord spreken van een zeer geslaagde politiedag.

Geef een antwoord