Ongeveer 60 brandweer teams uit de drie noordelijke provincies deden vrijdagavond en -nacht in Appelscha mee aan de jaarlijks terugkerende Appelschaster Brandweer Survival die dit jaar voor de veertiende keer werd georganiseerd.

De teams bestaand uit vijf of zes brandweerlieden afkomstig uit de drie noordelijke provincies moesten een parcours afleggen met daarin verschillende opdrachten die men moest afleggen. De survival startte bij restaurant de Lindehoeve in Appelscha waar men na een paar honderd meter het eerste opstakel al tegenkwam. De teams moesten met fiets en al op een vlot de vaart over, en daarbij proberen allemaal droog te blijven wat ook lukte. Hierna ging men door de bossen van Appelscha richting het Aekingameer tussen Wateren en Appelscha onderweg waren diverse opdrachten die men moest afleggen.

Bij het Aekingameer moest men de fiets stallen en werd er een deel van de route te voet afgelegd. Ook hier moest men weer langs diverse opdrachten. Na een wandeltocht van zo’n 20 kilometer kwamen de teams weer uit bij het Aekingameer waar ze eerder in de nacht hun fiets hadden achtergelaten. Hier kon men weer op de fiets stappen om het laatste stukje van de route richting de Lindehoeve te fietsen waar men onder het genot van een drankje even kon bijkomen van alle inspanningen.

[b][url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=14&newsid=5800]Fotopagina deel 1 – Klaas de Groot[/url][/b]
[b][url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=14&newsid=5801]Fotopagina deel 2 – Klaas de Groot[/url][/b]
[b][url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=14&newsid=5802]Fotopagina deel 3 – 112oosterwolde[/url][/b]
[b][url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=14&newsid=5803]Fotopagina deel 4 – 112oosterwolde[/url][/b]

[b][i]Uitslag:[/b]

1. St. Nyk
2. Oosterwolde 1
3. Bolsward 1 [/i]

[b][url=http://www.112oosterwolde.nl/einduitslagabs2005.htm]Klik hier voor de volledige uitslag van de 14e Appelschaster Brandweer Survival 2005[/url][/b]