Vrijdag zijn rond 23.45 uur twee verdachten in een woning aan de Hellingstraat aangehouden inzake bedreiging. De twee verdachten, inwoners van Noordwolde van 25 en 54 jaar, hadden dezelfde avond rond 20.15 uur in een café aan de Hoofdstraat West een 28-jarige inwoner van Noordwolde verbaal bedreigd. Een woordenwisseling tussen de twee partijen liep in het café uit de hand. Daarbij werd door de verdachten een messing asbak in de richting van het slachtoffer gegooid. De verdachten verlieten daarna het café, het slachtoffer deed aangifte bij de politie. De twee verdachten zijn later op de avond voor verhoor naar het bureau gebracht waar proces-verbaal opgemaakt is. Ze zijn zaterdag in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak en moet nog enkele betrokkenen verhoren. Tijdens het politieoptreden zijn naast acht agenten een surveillancehondengeleider met zijn hond ingezet.