Door de aanhoudingen van een 21- en een 18-jarige man uit Oosterwolde, een 15-jarige jongen uit Meppel en een 42-jarige inwoonster van Appelscha heeft de politie een groot aantal vernielingen in Appelscha opgelost. De vernielingen werden gepleegd in de nacht van 11 op 12 februari 2006. De vernielingen bestonden uit het ingooien van ruiten van woningen en bedrijven, vernielingen van auto’s en het beschadigen van straat- en tuinmeubilair.

Uit het politieonderzoek kwam verder naar voren dat de 21-jarige en de 18-jarige ook verdacht worden van een aantal andere vernielingen. Dat waren het leegspuiten van brandblusapparaten in een loods aan de Houtwal tussen 26 en 31 januari, het vernielen van een auto op de Zoltstede in de nacht van 3 op 4 februari en het ingooien van ruiten van een tractor en graafmachine op de Industrieweg in het weekend van 3 tot 5 februari. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake openlijke geweldpleging.

[b]Zie ook:[/b]
[u][url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=14&newsid=5905&title=Appelscha:%20spoor%20van%20vernielingen]Appelscha: spoor van vernielingen[/url][/u]
[u][url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=14&newsid=5909&title=Appelscha:%20politie%20zoekt%20getuigen%20van%20vernielingen]Appelscha: politie zoekt getuigen van vernielingen[/url][/u]