De politie heeft afgelopen dinsdag in Amsterdam een tweede verdachte aangehouden in verband met de moord op Marinus Ooms in Haulerwijk vorig jaar. Sinds november vorig jaar zit al een 21-jarige man uit Amsterdam vast die in verband wordt gebracht met de moord. De dinsdag aangehouden verdachte is ook een 21-jarige Amsterdammer, zo meldde het Openbaar Ministerie in Leeuwarden donderdag.

Het lichaam van de 51-jarige Ooms werd 11 oktober in zijn slaapkamer thuis in Haulerwijk gevonden. Hij bleek enkele dagen eerder door messteken om het leven te zijn gebracht.

De dinsdag opgepakte man meldde zich begin november vorig jaar al eens vrijwillig bij de politie. Hij zei toen op het politiebureau aan het Surinameplein in Amsterdam informatie over de moord te hebben. Toen echter een politiebeambte was gevonden om een verklaring van de man op te nemen, was hij het bureau uitgelopen. Kort daarna werd wel de andere verdachte aangehouden.