30 november 2022

Appelscha: politie gaat niet uit van brandstichting

De politie gaat er, aan de hand van getuigenverklaringen en technisch onderzoek, van uit dat er bij de brand in het winkelcentrum aan de Vaart ZZ geen sprake is van brandstichting. De politie heeft woensdag een eerste technisch onderzoek ingesteld, ook is er een buurtonderzoek gehouden. De politie is aangenaam verrast door het spontaan aanleveren van beeldmateriaal door getuigen, zoals foto’s en filmpjes, circa 10 in totaal. Daarnaast zijn er circa 15 getuigenverklaringen opgenomen. Ook donderdag (24 mei) zal er nog technisch onderzoek worden gedaan, met name naar de oorzaak van de brand. De brand is overigens niet ontstaan in de kledingzaak, maar in het pand van de Poiesz.

zie ook [b][url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=14&newsid=6479&title=Appelscha:%20(update)%20grote%20brand%20treft%20…]eerder artikel[/url][/b]

[i]De dag na de alles verwoestende brand:[/i]

Geef een antwoord