De politie heeft zaterdagavond een onderzoek ingesteld naar de beroving van een 24-jarige en een 21-jarige Somalische man uit Appelscha. Omstreeks 21.00 uur fietsten ze over het fietspad van de Venekoterweg. Een rode personenauto met een man en twee vrouwen reed het fietspad op en stopte voor hen. De bestuurder, een grote man, gooide een bierblikje naar het tweetal en stapte dreigend uit met een schep. De twee mannen liepen daarom met de fiets aan de hand door de berm weg. Maar voor even, want direct daarna werden ze klem gereden door vijf mannen in een zwart busje. Onder verbale bedreiging moeten ze hun MP3-speler, een gsm, een portefeuille en een fiets afgegeven. Het 24-jarige slachtoffer kreeg ook nog enkele klappen. Met de spullen en de fiets in het busje vertrekken de mannen. De politie is op zoek naar de daders van deze grove diefstal en mishandeling.