Zaterdagochtend omstreeks 11.05 uur vond er op de kruising van de Boekhorst met de Stokdijk nabij Langedijke een aanrijding plaatst tussen 2 personenauto’s.

Een 24-jarige automobiliste uit Nijmegen reed over de Boekhorst, richting Elsloo. Een 37-jarige automobiliste uit Langedijke reed in de richting van de Boekhorst. De vrouw stopt voor de kruising en slaat dan linksaf in de richting van Oosterwolde. De vrouw uit Nijmegen remt af, komt in de berm terecht, rijdt tegen een verkeersbord en een boom. Door deze klap sloeg haar auto 180 graden om in de richting van de rijbaan. Hier botst de auto tegen de auto van de vrouw uit Langedijke.

De vrouw uit Nijmegen is, door het personeel van een gealarmeerde ambulance, met een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis in Drachten gebracht. De dienst verkeersongevallen analyse heeft het ongeval in kaart gebracht waarna berger Broekhuizen uit Donkerbroek de voertuigen kon bergen.