14 augustus 2022

Jaarwisseling verloopt rustig

De politie heeft oudejaarsnacht haar handen vol gehad aan een groot aantal incidenten in de provincie. Opvallend waren de vele vernielingen van met name verkeersborden en ruiten van auto’s, woningen, winkels en bedrijven door het vele gebruik van zwaar, illegaal vuurwerk, zoals nitraat- en vlinderbommen en lawinepijlen. Een flink aantal mensen raakte gewond door vuurwerk. Ook werden weer vele branden en brandjes gesticht. In totaal zijn door de politie 27 aanhoudingen verricht.

Tijdens de jaarwisseling waren er ook dit jaar in Oost- en Weststellingwerf weer verschillende branden gesticht. Op plaatsen in Oosterwolde, Haulerwijk, Waskemeer, Noordwolde en Wolvega. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te blussen.

Door de politie zijn tijdens de jaarwisseling circa 200 medewerkers ingezet om Oud en Nieuw in goede banen te leiden. Belangrijke factor was de dichte mist. Tot 03.00 uur werd alleen in uiterste nood de weg opgegaan. Hierbij werd in sommige gevallen door een agent voor de auto gelopen, omdat het zicht voor de bestuurder slechts enkele meters bedroeg. In Oost- en Weststellingwerf bleef het dit jaar relatief rustig. In Akkrum, Stiens, Surhuisterveen en Marrum moest de politie ingrijpen om jeugd te verwijderen om de hulpdiensten, zoals de brandweer, het werk mogelijk te maken.

Hieronder enkele foto’s van een vreugdevuur in Oosterwolde.

Geef een antwoord