4 februari 2023

Donkerbroek: arrestatie wegens hennep, illegaal vuurwerk en vuurwapenbezit

De politie heeft maandag een 34-jarige inwoner van Donkerbroek aangehouden op verdenking van het bezit van hennep, illegaal vuurwerk en (vuur)wapenbezit.

Na een anonieme tip werd besloten om nader onderzoek in te stellen in de woning van de verdachte aan de Vicariestraat. Achter deze woning trof de politie in de tuin ruim 150 hennepplanten aan. Vervolgens werd de woning en de schuur doorzocht. Hierbij werd apparatuur voor een hennepkwekerij aangetroffen. Daarnaast vonden agenten twee op vuurwapens gelijkende voorwerpen en illegaal vuurwerk, waaronder vlinderbommen en mortierbommen. Deze mortierbommen zijn zeer gevaarlijk en in verband met eventueel explosiegevaar werd het Explosieven Opruimingscommando Koninklijke Landmacht (EOCKL) gewaarschuwd.

Nadat de medewerkers van het EOCKL waren gearriveerd, werd een nader onderzoek ingesteld. Zij kwamen tot de conclusie dat het ging om een kleine hoeveelheid explosieven, niet direct gevaarlijk voor de onmiddellijke omgeving van de woning. De aangetroffen explosieven werden aan het eind van de middag op een braakliggend terrein net buiten het dorp tot ontploffing gebracht.

Bij een andere woning van een familielid van de verdachte werd in een schuur een niet in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Daarnaast vonden de agenten in de schuur twee op vuurwapens gelijkende voorwerpen, een stroomstootwapen, vier busjes pepperspray en diverse dozen met zwaar, mogelijk illegaal, vuurwerk. De verdachte gebruikte, buiten medeweten van het familielid, de schuur als opslag. Alle goederen werden in beslag genomen. De hennepkwekerij werd ontmanteld en vervolgens werd de apparatuur vernietigd. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht voor nader onderzoek ingesloten.

About Post Author

Geef een antwoord