Het Avro-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 26 augustus uitgebreid aandacht aan de nog altijd niet opgehelderde moord op Ida Klijnstra uit De Blesse. De 52-jarige vrouw werd op 23 juni in haar woning doodgeschoten.

Sinds de moord is de politie met man en macht op zoek naar de dader. Er is aan de Spoorlaan op de dag van de moord omstreeks 13.00 uur een stilstaande Mercedes gezien bij een bushalte. Daarin zat een kalende man. Mogelijk diezelfde auto reed eerder die dag vanaf de Steenwijkerweg via het fietspad naar het evenemententerrein in De Blesse.

Met het oog op het naderende dorpsfeest werd daar een kermis opgebouwd. Een kermisexploitant zag een Mercedes ’s morgens tussen 10.00 uur en 10.30 uur op het fietspad rijden. Er zaten op dat moment twee mannen in. ‘We weten niet of het om dezelfde Mercedes gaat’, zegt politiewoordvoerder Ferdinand Nauta.

Op zaterdag 2 augustus is er in de wijk waar de familie Klijnstra woont ook een Mercedes gezien die de politie tot dusver niet kan thuisbrengen. Of het om dezelfde auto gaat die op de dag van de moord is gezien, staat niet vast. De Mercedes reed op 2 augustus ook door de Franke Deddenstraat.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht filmde drie dagen in De Blesse. Dat gebeurde bij de woning van Klijnstra, op de Spoorlaan en op het grasveld waar destijds de kermis stond. Ook komt een woordvoerder van de familie Klijnstra in beeld en vertelt een overbuurman zijn verhaal.