HAULERWIJK – Op verschillende plaatsen in Ooststellingwerf heeft de politie verkeerscontroles uitgevoerd. Vrijdag omstreeks 09.15 uur controleerde de politie een voertuig op de Klazingaweg in Oosterwolde. De bestuurder bleek een 61-jarige Nederlander te zijn die in Houston (USA) woont. Uit verdere controle bleek dat de man nog voor 825,01 euro aan boetes open had staan. Nadat hij deze had betaald mocht hij het bureau verlaten.
In Haulerwijk en Langedijke werden woensdagnacht bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Geen van de gecontroleerde bestuurders bleek te veel te hebben gedronken.

De politie kreeg vrijdag omstreeks 22.15 uur de melding dat een groep jeugd grote rotzooi zou veroorzaken onder de luifel bij een winkel in Haulerwijk. Ter plaatste trof de politie de jongeren aan. Eén persoon kreeg een bekeuring omdat hij een geopende fles drank bij zich had.