ELSLOO – De politie Fryslân heeft vandaag een opsporingsfilmpje over een gewapende overval in Elsloo op internet geplaatst. Op woensdagavond 20 mei 2009 werd een gezin door vier gewapende mannen overvallen. De man van het gezin was net klaar met werken in zijn horecazaak in Drachten en ging naar huis. Eenmaal bij het openen van de deur van zijn woning werd hij door de overvallers ruw vastgepakt en geslagen. Vervolgens werd het gezin bedreigd, vastgebonden en uiteindelijk opgesloten in de badkamer van de woning. De overvallers doorzochten vervolgens de woning en gingen er met geld vandoor.

De politie startte direct een groot onderzoek. Uit het horen van getuigen en het buurtonderzoek kwamen helaas echter weinig aanknopingspunten. Wel is duidelijk geworden dat enkele weken voor de overval de inzittenden van twee auto’s, een Toyota RAF4 (Jeep-model) en een Hyundai Sonata, zich verdacht gedroegen. De inzittenden van de Hyundai maakten foto’s in het dorp. Beide auto’s waren voorzien van een Estlands kenteken.

De politie Fryslân heeft voor het eerst in haar historie van een ernstig misdrijf een opsporingsfilmpje gemaakt voor internet.

Het filmpje is hieronder te zien.