OOSTERWOLDE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Oosterwolde vier mannen van 30, 38 en twee 24-jarige inwoners van Oosterwolde aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een man zag dat twee van de verdachten een fiets wilden stelen. Toen hij daar vervolgens iets over tegen de mannen zei, pakte één van de mannen pakte een zwaard en de andere een stok waarna de mannen hem sloegen waarbij hij een hoofdwond opliep.

De twee andere verdachten die zich in de ruzie mengden, volgden het slachtoffer tot aan zijn woning.Toen de politie bezig was met het onderzoek werden er ramen van een woning in de Grietmanslaan vernield. Uit onderzoek bleek dat het om dezelfde verdachten ging die het slachtoffer hadden geslagen. Twee verdachten konden even later een woning aan de Assesorenlaan worden aangehouden. In de woning werd ook het zwaard aangetroffen.

De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten. Het wapen is door de politie in beslaggenomen. De andere twee verdachten melden zich even later bij het politiebureau. Ook zij zijn ter plaatse aangehouden en voor verhoor ingesloten.