SIEGERSWOUDE – Een navigatiesysteem van een negentienjarige man uit Zeist en een twintigjarige man uit Utrecht heeft de smokkel van drank en een telefoon naar de gevangenis in Veenhuizen verijdeld.

De politie controleerde de auto van de mannen, omdat ze vreemd rijgedrag vertoonden. Onder de passagiersstoel lag een stroomstootwapen. Het navigatiesysteem stond ingesteld op de Bakkeveensterweg in Waskemeer.

Op het adres bleek een medewerker van de Drentse gevangenis te wonen. Onder zijn vrachtwagen hadden de Zeister en de Utrechter drank en een telefoon geplakt. De goederen waren bestemd voor een familielid van de negentienjarige.

De gevangenismedewerker wist volgens de politie niets van de actie af. Het stroomstootwapen gebruikte het duo ter eigen verdediging en was niet bedoeld om de gevangenis in te smokkelen.