OOSTERWOLDE – De politie waarschuwt ondernemers voor een groep inbrekers. Deze groep pleegt doorgaans inbraken in bedrijven en bereidt zich daarbij goed voor. In veel gevallen komt men voor de inbraak eerst het bedrijf bezoeken. Eén van de inbrekers houdt het personeel bezig, terwijl anderen de beveiligingssensoren afplakken. Op een later tijdstip komen de inbrekers terug om via het openbreken van een deur of via het dak het bedrijf binnen te komen. Daarna wordt de kluis opengebroken of andere kostbare goederen weggenomen. Door de eerdere handelingen gaat het inbraakalarm niet af.

Afgelopen dinsdagmiddag kreeg een bedrijf in Sneek bezoek van drie nog onbekende mannen met Noord-Afrikaans uiterlijk. Twee mannen hielden het personeel bezig. De derde man werd even later elders in bedrijf aangetroffen. Hij was op dat moment bezig om één van de beveiligingssensoren af te plakken. Het personeel vertrouwde de drie niet en stuurde ze vervolgens weg.

De politie heeft de volgende adviezen voor ondernemers:

– Controleer dagelijks of de beveiligingssensoren in uw bedrijf zijn afgeplakt. Het nieuwste type sensor is uitgerust met een anti-masking detector. Dit systeem zorgt er voor dat er een alarm af gaat, zodra de sensor wordt afgeplakt.

– Controleer dagelijks uw alarmsystemen.

– Controleer bij het afsluiten alle deuren en sloten.

– Komt u in een situatie zoals boven wordt omschreven, noteer kentekens en signalementen en waarschuw direct via 1-1-2 de politie.

Kijk meer voor informatie op de site ‘[url=http://www.kvk.nl/veiligondernemen]veilig ondernemen[/url]’ van de Kamer van Koophandel.