OOSTERWOLDE – De politie waarschuwt voor een groepje oplichters dat momenteel actief is in onze provincie. De Engels sprekende mannen proberen met een zielig verhaal pc’s, laptops en mobiele telefoons te verkopen. In zowel Heerenveen als Sneek gingen twee mensen in zee met deze mannen. Nadat ze het zielige verhaal hadden aangehoord, gingen ze over tot de aanschaf van enkele artikelen. Eenmaal thuis bleek dat in één van de dozen aardappelen zaten. De andere doos was leeg.

De gedupeerden hebben aangifte gedaan. Mocht u op straat worden aangesproken door deze mensen neem dan direct via 1-1-2 contact op met de politie. Het groepje verplaatst zich mogelijk in een zilverkleurige of grijze Renault met buitenlands kenteken. Mocht u anderszins informatie hebben over deze oplichters bel dan met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.