OOSTERWOLDE – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar oplichters die veelal oudere burgers aan de deur benaderen met de mededeling dat ze een prijs hebben gewonnen. Er wordt verteld dat een winkelconcern 100 jaar bestaat en dat zij daarom een prijs ontvangen.

De oplichter toont dan een folder met daarin een pannenset ter waarde van 1397,00 euro. Voor het ontvangen van de pannenset dient dan wel 100,00 euro betaald te moeten worden voor de onkosten of voor een goed doel. Na betaling laat men een pannenset achter waarvan de waarde ongeveer 40,00 euro is.

In Fryslân zijn nu twee soort gelijke gevallen bekend, een 79-jarige en een 88-jarige vrouw, beide uit Joure, deden aangifte. Landelijk komt deze wijze van oplichting ook voor. Het gaat vermoedelijk om twee personen, waarvan de bestuurder/ster in de auto blijft en de bijrijder bij de deur langs gaat. Men verplaatst zich waarschijnlijk in een licht blauwe auto.

De politie vraagt aan burgers oplettend te zijn wanneer ze op deze wijze worden benaderd. Wanneer u het vermoeden heeft dat u wordt opgelicht, wordt u verzocht te letten op het kenteken van het voertuig en dit te noteren. Daarnaast moet u direct de politie bellen via 1-1-2.