Politie zoekt getuigen brand in Haule

HAULE – De politie komt graag in contact met getuigen in het onderzoek naar de brand in een stal van een boerderij aan de Dorpsstraat. Op zaterdag 1 augustus 2009 omstreeks 08.40 uur brandde een jongveestal af. Deze jongveestal maakte deel uit van een aldaar gevestigde melkveehouderij.

De jongveestal met de daarin aanwezige goederen gingen door deze brand grotendeels verloren. Een kalf moest, in verband met ernstige brandwonden, door een dierenarts worden afgemaakt. Het overige jongvee kon worden gered. De eigenaar van de boerderij was op het moment van de brand met zijn gezin op vakantie en de verzorging van het vee was uitbesteed.

In de week voorafgaand aan deze brand, werden bij de enkele andere boerderijen diverse keren hekken en deuren van de ligboxstal open gezet, waardoor vee kon ontsnappen. Ook werden touwen doorgesneden en werden kettingen en hekken verwijderd in deze ligboxstal. Uit ingesteld politieonderzoek blijkt, dat er mogelijk sprake is van brandstichting in de jongveestal. De politie komt dan ook graag in contact met getuigen of met anderen die informatie kunnen verstrekken over de brand en/of het los laten van het vee. U kunt contact opnemen met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

About Post Author

Geef een reactie