Drachtster in Haulerwijk op de vlucht

HAULERWIJK – Zondagochtend omstreeks 03.25 uur werd op de Kerkstraat in Haulerwijk een 21-jarige beginnende bestuurder uit Drachten door de politie gecontroleerd. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er vandoor. De agenten zetten de achtervolging in. In zijn vluchtpoging reed hij links om een rotonde heen terwijl hij rechts had moeten gaan. Uit tegenovergestelde richting naderden net twee fietsers en het ging dan ook allemaal net goed.

In de Dokter Beumerstraat verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam tot stilstand voor een tuin van een woning. De man stapte uit en ging er lopend vandoor. Een agent ging er achteraan en wist hem al snel te achterhalen. Na een worsteling waarbij ook pepperspray werd gebruikt kon de Drachtster worden aangehouden.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau en blies daar 175 ug/l, hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

About Post Author

Geef een reactie