25 september 2022

Team brandweer Oosterwolde winnaar survival Appelscha

APPELSCHA – Vrijdagavond en nacht werd weer de jaarlijkse survival gehouden georganiseerd door de brandweer van Appelscha. Nadat vorig jaar de survival geen doorgang kon vinden heeft de groep Appelscha dit jaar de draad weer opgepakt en wederom een survival georganiseerd.

[b]kort routeverslag[/b]
Door nu niet alleen brandweermensen in te laten schrijven maar ook politie en ambulancemensen te laten deelnemen is dit jaar ook de naam nieuw namelijk: Appelschaster 1-1-2 survival. Tevens was ook de startlocatie verplaatst naar camping Wilhelminahoeve pal naast het Aekingameer en zand.

Na het vertrek moest er direct al een opdracht aan het Aekingameer uitgevoerd worden waarna de route via de Kloosterweg (met omwegen en opdrachten) uitkwam in Zorgvlied. Ook hier was weer een opdracht, het zoeken van een letter op een eiland. Daarna via de rand van het Doldersumseveld richting Wateren alwaar op de Schaapsdrift de bekende chocopost en opdracht was. Via gekronkel door bossen en weiland werd camping de Roggeberg bereikt alwaar een ieder moest tokkelen aan de outdoor-baan. Via de Bongerd en een opdracht bij de provinciale weg ging het weer terug langs het Aekingazand naar het startpunt.

Meer info [url]www.brandweerappelscha.nl[/url]

Meer foto’s [url]www.regioappelscha.nl[/url]

Geef een antwoord