Politie houdt benzinedief aan

WOLVEGA – De politie heeft twee diefstallen van brandstof opgelost door een 39-jarige inwoner van Wolvega op heterdaad aan te houden. De man tankte dinsdagmiddag brandstof voor zijn auto bij een tankstation aan de Oranje Nassaulaan in Heerenveen. Hij betaalde niet en vertrok vervolgens. Het personeel belde direct 1-1-2 en gaf een goed signalement van de man en het kenteken van de betreffende auto door. Hoveniers, die de omgeving werkzaam waren, hadden van een agent informatie gekregen en het verzoek gekregen om mee uit te kijken de betrokken auto. Toen deze even later bij hen langs reed, waarschuwden zij direct de politie. Vervolgens kon de agent de man bij zijn woning aanhouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten. Daar bekende hij nog een diefstal van brandstof welke hij een week eerder had gepleegd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Geef een antwoord