28 september 2021

Inbeslagname illegaal vuurwerk

HAULERWIJK – De politie heeft woensdag van twee inwoners van Haulerwijk van 16 en 14 jaar illegaal vuurwerk in beslag genomen.

De 16-jarige inwoner van Haulerwijk bleek in het bezit te zijn een aantal strijkers, knalkorpers, vuurpijlen en zevenklappers. Zijn 14-jarige plaatsgenoot had een aantal strijkers in zijn bezit. De jongens liepen tegen de lamp na een anonieme melding. In deze melding werd aangegeven dat de 16-jarige illegaal vuurwerk had verkocht aan een 14-jarige plaatsgenoot. In de woning van beide jongens werd vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk werd in beslag genomen en vernietigd.

De politie heeft in Fryslân tot nu toe 800 kilo vuurwerk in beslag genomen. De agenten kwamen het vuurwerk onder andere op het spoor dankzij anonieme meldingen via Meld Misdaad Anoniem. Het in beslag genomen vuurwerk wordt opgehaald door Domeinen Roerende Zaken, een agentschap van het ministerie van Financiën. Deze dienst zet het in beslag genomen vuurwerk onder water. Vervolgens wordt het vuurwerk verschredderd en na een afvalcentrale of cementfabriek gebracht om het daar te laten verbranden.

Heeft u informatie over (de handel in) illegaal vuurwerk, meld het dan bij de politie via 0900 – 8844 of doe dit bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Kijk ook op www.youtube.com/politiefryslan

Geef een antwoord